Weg met wegwerp!

Retoursysteem voor bedrijven en overheden

Mahlwerck biedt al gedurende een langere tijd een uniek retoursysteem voor medewerkers van grotere organisaties aan. Dit in de praktijk bewezen concept, gaat ervan uit dat organisaties niet langer wegwerpbekers kopen, maar in plaats daarvan duurzame mokken binnen een retour-/deposit systeem direct van onze fabriek afnemen.

De organisatie betaalt ofwel gewoon de aanschaf van de beker, of binnen het deposit systeem een maandelijkse fee. Veelal bedraagt die fee nog geen € 1,- per maand*.

* afhankelijk van type beker, bedrukking, aantallen, duur van overeenkomst

Door het deposit systeem in te zetten kunnen wij uw organisatie ondersteunen bij de transitie van wegwerp- naar duurzame bekers. U betaalt immers een lage maandelijkse fee en u hoeft dus geen hoge voorfinanciering te doen. Doordat u ook geen wegwerpitems meer hoeft in te kopen, bespaart u tevens in deze transitieperiode op die kosten. In de praktijk blijkt dit veelal niet eens duurder dan de inzet van wegwerpbekers!

De wegwerpbeker wordt in de ban gedaan en hiermee bereiken u en uw medewerkers een daadwerkelijke directe verduurzamingsbijdrage en tonen dit dan ook in de praktijk aan!

De bespaarde kosten aan wegwerpbekers, en de speciaal voor dit doel ontwikkelde Mahlwerckmok, maken een echte omwenteling in het gebruik – in plaats van verbruik – van drinkbekers mogelijk! Een berekening zal uitwijzen dat de inzet van een retoursysteem t.o.v. het verbruik van wegwerpbekers veelal goedkoper blijkt te zijn dan u denkt.

Overige mogelijkheden

Automatisch betalen met RFID chip : Om automatisch betalen bij koffiemachines mogelijk te maken, kunnen wij in voorkomende gevallen terugvallen op een ingebouwde RFID chip, die de betaling aan de automaat automatisch kan voldoen.

Augmented Reality :  Eventueel kan zelfs een beker voorzien worden van de mogelijkheid tot zogenaamde augmented reality. Leuk en handig m.n. voor consumer brands die in altijd in contact willen blijven met de drinkende doelgroep. Door je smartphone te koppelen aan de augmented reality button op de mok, worden vimeo-(of andere) boodschappen op je smartphone geactiveerd.