RIMAC Automobili is in de afgelopen eeuw een technologisch “powerhouse” geworden. Deze fabrikant gevestigd in Kroatië is voortdurend op zoek naar nieuwe technologische innovaties en baanbrekende prestaties. Met Duurzame Mokken hebben wij een serie mokken geproduceerd voor dit bijzondere bedrijf waar duurzaamheid een hoge prioriteit heeft. 

In 10 jaar naar het hoogste podium

In iets meer dan een decennium heeft Rimac het automerk op het hoogste toneel weten te krijgen van de hypercars. Het eerste prototype, Concept_One, werd in 2011 op de Frankfurt Motor Show getoond. Deze auto is gebouwd door een team van slechts acht medewerkers. De tweede generatie werd onthuld in 2018 en de eerste productieauto’s zijn inmiddels afgeleverd bij klanten. Rimac is een bedrijf dat steeds zoekt naar nieuwe technologische mijlpalen, het is een uniek bedrijf. Het heeft als start-up het meest bereikbare al bereikt en blijft doorgroeien.  

We hebben de bouw kunnen bezoeken van de enorme nieuwe Rimac Campus, die in 2023 voltooid moet zijn. Het wordt het nieuwe internationale hoofdkantoor van het bedrijf met een capaciteit van 2.500 werknemers op een enorme locatie van 200.000 m² aan de rand van Zagreb. Een fantastisch contrast op deze bouwlocatie is een 16e-eeuws Kroatisch kasteel aan de rand van de bouwplaats dat in de toekomst mogelijk deel gaat uitmaken van het bedrijf. Dit nieuwe complex zal gebouwen bevatten voor R&D, productie, testbaan, batterijtest- en productiefaciliteit, hypercar-productielijn en ook inheemse schapen om een ​​vriendelijke omgeving te creëren. 

Er ligt een opwindende toekomst voor dit bedrijf in het verschiet met de fusie met Bugatti Automobiles die in november 2021 werd aangekondigd. Onder de naam bedrijf Bugatti Rimac d.o.o. Deze twee krachtpatsers zullen hun krachten bundelen bij het ontwikkelen van innovatie in combinatie met jarenlang rijk erfgoed van Bugatti.  

 

Rimac Hypercar – de snelste hypercar ter wereld

Alles wat heeft geleid tot de Nevera Hypercar is een oude BMW-3serie, dat is hoe Mate Rimac ooit is begonnen. Nu is de Nevera één van de meest fascinerende auto’s ter wereld. De naam Nevera ontleent zijn naam aan een machtig stormsysteem, een vrij perfect woord om de kracht en prestaties van deze auto te beschrijven. Het accupakket is goed voor 1.914 pk en 2.360 Nm koppel, ongekende cijfers in de auto-industrie. Wie gas durft te geven kan in minder dan 10 seconden naar de 300 km/u sprinten. De geschiedenisboeken worden weer gevuld met een nieuwe pagina door deze Nevera.

De naam Nevera ontleent zijn naam aan een machtig stormsysteem, een vrij perfect woord om de kracht en prestaties van deze auto te beschrijven.

RIMAC Automobili

In totaal zullen er slechts 150 auto’s worden geproduceerd en geleverd bij 25 dealers die wereldwijd officieel dealer zijn. De eerste auto’s zijn inmiddels al afgeleverd bij klanten, waaronder F1-coureur Nico Rosberg.  

Dit jaar onthult Rimac vier nieuwe auto’s die samen met Bugatti zijn ontwikkeld. Op dit moment is nog onbekend om wat voor nieuwe modellen het gaat. Maar men verwacht dat men de opvolger zal zijn van de Chiron en nog een Rimac hypercar. 

Trotse leverancier voor Bugatti Rimac  

Op het hoofdkantoor in Zagreb worden onze mokken gebruik door het personeel van RIMAC. De hypercarfabrikant vertrouwt op de kwaliteit van Mahlwerck, kwaliteit waar bij voor staan. Een fabrikant als Rimac Bugati waar duurzaamheid een belangrijk aspect is bij de ontwikkeling van het bedrijf. 

We hebben twee mokken ontworpen in de nieuwe designtaal van Rimac. Deze zijn in beperkte oplage geproduceerd voor medewerkers van de fabriek. We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst meer met Rimac Bugatti te ontwerpen en samen te werken.